СЪОБЩЕНИЕ

ДО ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ

Във връзка с покана за участие с проектни предложения в

 Националната кампания „Чиста околна среда – 2023г.”, на тема:

„Обичам природата – и аз участвам” МОСВ и ПУДООС

 

Уважаеми съграждани, от 13.01.2023г., ръководството на Община Вълчи дол стартира инициативата за допитване до жителите на общината, относно идеи за проекти, които  могат да бъдат осъществени по отворения конкурс за безвъзмездно финансиране на проекти от МОСВ и ПУДООС: Националната кампания „Чиста околна среда – 2023г.”, на тема: „Обичам природата – и аз участвам”.

   Допитването ще приключи на 20.01.2023г.

   Моля изпращайте вашите предложения на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Тук може да поставите вашите най- наболели проблеми и нужди, които искате да се разрешат в сферата на действие на отворена покана.

   Целта на кампанията „Чиста околна среда – 2023г.” е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загриженост към мястото, в което живеем. С реализацията на дейностите по Националната кампания „Чиста околна среда – 2023г.” се цели реновиране и/или създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

   Насоките по обявените покани за участие в Националната кампания „Чиста околна среда – 2023г.” за общини и кметства и за детски градини от цялата страна, може да прочетете на сайта на ПУДООС www.pudoos.bg

Искреното желание на ръководството на Община Вълчи дол е да стимулира гражданската инициатива.

   След разглеждане на поставените идеи, ръководството на общината, съвместно със съответните специалисти ще излезе с конкретни предложения, които ще бъдат подадени като проектни предложения в срок до  10.02.2023г. за училища и детски градини и 24.02.2023г. за общини и кметства.

   По този начин нашата цел и Общинска администрация Вълчи дол да затвърди ролята си на институция, в която мнението и гласът на гражданите са приоритет при решаване на наболели проблеми и конкретни нужди.

 

ГЕОРГИ ТРОНКОВ

Кмет на Община Вълчи дол

 

 

 

Additional information