На 4 септември, с богата празнична програма, Вълчи дол отбеляза 48-та годишнина от обявяването си за град.

В навечерието на празника десетки жители и гости на град Вълчи дол бяха пренесени обратно в 80-те и 90-те години с „машината на времето” на DJ ROSSKO. Най-големите музикални хитове от това време звучаха специално за всички присъстващи и превърнаха вечерта на 3 септември в незабравимо музикално пътешествие.

Тържествата, на 4 септември, започнаха с поднасянето на венци и цветя, в знак на признателност, на барелефа на Петко Сираков – първият ни световен шампион по борба и паметната плоча на д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването в града – почетни граждани на Вълчи дол.

Много емоции донесе на малчуганите детското шоу – с клоуни, фокуси и забавни игри.

От 18:30 започна фолклорният спектакъл на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов, музикален ръководител Живко Желев, хореограф Иван Иванов и репетитори Иванка Русева и Коста Костов.

В словото си към жителите и гостите на града, председателят на Общинския съвет – Димитър Тодоров изрази увереност, че когато всички работят заедно за развитието на града, очакваните резултати ще бъдат налице. „Благодаря на всички, които с работа, идеи, градивна критика и безценни съвети допринасят за това да има с какво да се гордеят и поколенията след нас, така, както ние сме горди с делата на нашите предшественици!” – каза още г-н Тодоров.

 

20:30 бе началният час на вечерният концерт, с участието на рок групата Б.Т.Р и певицата Тони Дачева, чиито изпълнения вдигнаха публиката на крака и завършиха с бурни аплодисменти.

Община Вълчи дол изказва искрената си благодарност към всички, които направиха този празник възможен – към водещата Снежана Георгиева, към участниците, спонсорите и всички присъстващи жители и гости на града!

Виж снимки...

 

Additional information